Toppturer

Toppturer i nærområdet

Her er noen forslag til toppturer i Bergsjøområdet i Ål i Hallingdal, der en får en fantastisk utsikt over høyfjellet. Turene kan kombineres med lengere rundturer og fisking.

Rødungberget 1248 moh

Lett tilgjengelig høyfjellstur med mektig utsikt på toppen. Her er du midt i Bergsjøområdet i Ål. Flere stier i området for eventuell rundtur.

Vardehovda 1185 moh

Når du kommer opp på Vardehovda får du en mektig utsikt til Reineskarvet og resten av Nordfjella.

Mørehovda 1249 moh

Tur mot foten av Reineskarvet. Etter passering av små ørretvann og multemyrer, når du når toppen av Mørehovda. Praktfull utsikt i alle retninger. 

Lauvdalsbrea 1597 moh

Flott fjelltur som gir panoramautsikt over Hallingdalsfjella. Turen opp til Lauvdalsbrea er ca 7 km, og man går samme rute frem og tilbake. Stien følges fra bilveien og opp til det første platået. Der blir stien delvis borte, men terrenget er enkelt å følge videre oppover. Det er stedvis bratt og litt lett klatring i det bratteste partiet. Mot slutten går du i enkel steinrøys frem til vardene på toppen. Fremme på toppen blir du belønnet med en fantastisk utsikt. Herifra ser du bl.a. Reineskarvet og Hallingskarvet.

Nedre Hesthovda 1192 moh

Fra toppen ser du ned til Vatsfjorden og deler av bygda Vats.

Tonatten 

Fin tur langs sørsiden av Vatsfjorden, langs vann og gjennom bjørkeskog. Fra toppen får du panoramautsikt mot Reineskarvet og Lauvdalsbrea.

Reineskarvet 1791 moh

Reineskarvet i Bergsjøområdet i Ål i Hallingdal, er rundt femten kilometer langt og strekker seg fra Lauvdalen og Reinestølen i sørøst, mot Djup og Djupsbotn i nordvest. På toppen av Reineskarvet blir en møtt med panoramautsikt over den fantastiske naturen Norge har å by på. 

Stølsbesøk

Fagerdalen Støl er fortsatt i drift, og hit kan du enkelt legge turen til ved å gå, sykle eller kjøre bil. Her kan du unne deg smaken av ekte stølskost, og kanskje får du møte både budeia og busetningen. For mer informasjon se www.fagerdalen.com