Om oss

Et panoramabilde av Rødungstøl Høyfjellshotell
Helt siden Ola og Guri Lappegard ønsket de første gjestene velkommen i 1939 har ekte gjestfrihet gjennom personlig service, utmerket mat og hjemmekoselig atmosfære vært drivkraften for Rødungstøl Høyfjellshotell.

I dag er det andre- og tredjegenerasjon av samme familie som ønsker deg velkommen til ditt eget høyfjellseventyr.

Vår historie

Hotellets historie startet i 1939 da Ola Lappegard kjøpte en gammel skolestue på Bromma. Denne satte han opp på stølseiendommen på Rødungstølen, som hørte til gården som Ola og Guri hadde i Vats. Etter krigen var det anleggsarbeidere som arbeidet med å regulere vannene i nærheten som leide seg inn.

Skolestua ble bygd på i 1952, og fikk nå status som turisthytte. De første årene ble det drevet uten vann og strøm. Da ble det båret vann og fyrt opp i ovnene på gjesterommene hver morgen. Transporten på vinteren foregikk med hest og slede, frem til 1953 da det ble kjøpt inn weasel. I 1953 ble det også lagt inn strøm og vann.

Etter hvert som årene gikk, økte etterspørselen for å leie seg inn på turisthytta. Dette resulterte i at det ble bygget på flere rom og fellesarealer. Noen gamle deler av bygget ble revet, til fordel for å bygge nytt. I 1983 fikk turisthytta status som hotell, og i 1988 fikk hotellet videre status som høyfjellshotell.

Hotellet har i dag 40 gjesterom, lekerom for de minste barna, bordtennisrom, peisestue, konferansefasiliteter, stort utendørs aktivitetsområde og flere fellesarealer med fantastisk utsikt mot fjell og vann.